O nama

Suživot s vinovom lozom u našoj obitelji postoji već nekoliko generacija, a najznačajniju ulogu u stvaranju vinarije imao je djed Đuro. On je šezdesetih godina zasadio vinograd frankovke na dvjema lokacijama. Nedugo zatim započeo je s proizvodnjom vina, tada isključivo sorte frankovke u drvenim hrastovim bačvama. Oduvijek su poslove u vinogradu i podrumu obavljali  svi članovi obitelji,  kao i danas, a ljubav prema trsovima prenosi se na mlađe generacije. Uz primjenu moderne tehnologije, ali i dalje tradicionalnu recepturu, glavnu ulogu u proizvodnji vina preuzeli su sin Zvonko i unuk Zvonimir.

Grasevina Katavic

Položaj vinograda na istočnim padinama Krndije i specifičnosti tla daju prepoznatljivu notu našim vinima, a posebice se ističe frankovka. Kao kraljici našega vinogorja pridodaje joj se posebna pažnja, kakvu uostalom kraljice i zaslužuju. Graševina i frankovka, tradicionalno, naše su prepoznatljive sorte.

Frankovka 0,75

Naša vinarija temelji se na ljubavi prema djedovini i očuvanju obiteljske tradicije. To je nešto uz što smo odrasli i što je dio naše svakodnevice, a potrudit ćemo se da tako i ostane. Stvaranje vina kod nas je jedna zaokružena i dobro balansirana priča koja počinje u vinogradu i traje sve do punjenja vina u boce. Svaka boca vina koja izađe iz našega podruma napunjena je rukama nekoga od naše obitelji. Baš je zato i vino s dodirom.

Galerija slika

Scroll to top